[Amennyiben a képeket teljes méretben (550x366) szeretné látni, kattintson a kis képekre!]

DATE Környezetgazdálkodási Kar:
A Körösön átvezetô hídtól déli irányba haladva bal oldalon magasodik a DATE Víz- és Környezetgazdálkodási Karának épülete, az 50-es évek végén lebontott egyik Bolza-kastély helyére épült beton-üveg kombináció.
A Holt-Körös:
A város határában 30 kilométer hosszúságban folyik a millió természeti élményt rejtô Körös. A Holt-Körös partvonalának jelentôs részét üzemi- és magánnyaralók foglalják el. A térség nagy idegenforgalmi célterület. Kedvelt fürdô- és horgászhely.
Fahíd a mocsári ciprusokkal:
A Holt-Körös jobb partján található az Erzsébet-liget. Múlt századi ôsét füzesnek nevezték. A város igazi természeti szépsége a füzes-park, amelyet fahíd köt össze a várossal. A vízparton csodálatos mocsári ciprusok állnak.
Napóra városcímerrel:
Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezôgazdasági Víz- es Környezetgazdálkodási Karának, az udvari homlokzatának jobb oldalát (Petôfi utca) napóra díszíti.
Szlovák Általános Iskola:
A római katolikus templommal szemben lévô tér keleti végében levô épületben a szlovák tannyelvû általános iskola mûködik.
Szoborsétány:
A szoborsétány megtekinthetô a Holt-Körös jobb partján található Erzsébet-ligetben.
Szlovák tájház belseje:
Helyiségeiben korabeli háztártási eszközök, használati tárgyak, szerszámok, a szlovák népviselet darabjai láthatók.
Városháza:
A római katolikus templommal szemben levô tér nyugati részén található a polgármesteri hivatal.
Szoborsor:
A szoborsor a magyar mezôgazdasági kutatás nagyjait örökíti meg, mely a DATE Környezetgazdálkodási Kar épülete elôtt létesített kisebb parkkal szerves részévé vált a városképnek.
Vajda Péter Gimnázium és Szakközépiskola:
A Vajda Péter utcában a 20. szám alatt van a Vajda Péter Gimnázium és Szakközépiskola modern épülete.
Tessedik Sámuel akácfája:
Elején kerítéssel védett, borostyánnal benôtt hatalmas akáctörzset pillantunk meg, ez Tessedik akácfája. A hagyomány szerint még Tessedik ültette 1790 körül, melynek mára csak borostyántakaróval borított csonkja maradt.
Városi könyvtár:
A régi városháza végében található a városi könyvtár. 1973-ban költözött ide, 1987-ben átalakították. Több, mint 60000 kötet, 140 féle folyóirat, és több mint 4100 hangzóanyag található itt. A város honlapjának elkészítésében jelentôs segítséget nyújtott a helytörténeti és helyismereti gyûjteményével.
Strandfürdô:
A szarvasi strandfürdô szabadtéri és fedett fürdômedencéit 35 C-fokos hévízkút vize táplálja.
Mûvelôdési Ház:
Az 1964-ben épült épületben ma a Mûvelõdési Központ, a Tourinform Iroda és a 500 férõhelyes Turul Mozi mûködik.
Régi Úttörôház:
A régi Úttörôház épületét látják. Elôkertjében díszlik a ritkaságnak számító télizöld tölgy, melynek lombja enyhe teleken a fán marad. Ma a Vajda Péter Gimnázium "B" épülete.