Szabó László Pannónia díjas bábkészítő
1935. 06. 24-én születtem Kispesten. Szüleim munkások voltak. Öten vagyunk testvérek,én vagyok a legidősebb. 8. általános után Esztergomba mentem, repülő motorszerelőnek a Magyar Repülő Szövetséghez.
1952-ben felvettek a Honvéd Kilián Repülő Tiszti Főiskolára. 1955-ig ott repültem. 1956-1960-ig versenymotorokat tuningoltam a Csepeli Motorkerékpár Gyárban. 1960-1965-ig hidraulikus voltam egy műanyag termékeket gyártó cégnél. 1965-1990-ig a Pannonia Filmstúdió Báb Műtermében dolgoztam, mint makettes, később, mint csoportvezető is. Itt készítettem az Esti Mese Macit, Misi Mókust, Mekk Eleket, Mirr-Murr a Kandúrt, Legkisebb Ugrifülest, és még sok egyéb bábot, színházaknak, filmekhez, kirakatokhoz stb.

Munkám elismeréseként Kiváló Dolgozó kitüntetéseket és egy Pannónia díjat kaptam. A filmstúdióból mentem nyugdíjba 1990-ben Nyolc éves koromtól szeretek, és autodidakta módon tanulok rajzolni, festeni, faragni stb. Nagyon sokat festek, általában olaj- és pasztell képeket készítek. A természetből merítem témáimat.

1995 óta Szarvason élek. 10 éve Festő Alkotó tábort szervezek, vezetek felnőttek számára. 5-6 éve makettezek iskolás gyerekekkel. Évente 2-3 kiállítást rendezek a Tessedik Sámuel Múzeumban, az alkotó tábor festményeiből, saját festményeimből, makettekből. Vidéken is volt már néhány kiállításom pl. Budapest Duna Pláza, Békéscsaba, Mezőberény, Kétsoprony, Tiszaföldvár és Rákóczifalván a Maci múzeumban. 2000-2010 Ki Kicsoda Szarvason című könyvben én is helyet kaptam. 2008-ban Szarvasért emlékplakettel jutalmaztak. Évente repülő baráti találkozót szervezek a Szarvasi Kákai reptéren. A pilóták különböző repülőkkel érkeznek, minden látogató életnagyságban ismerkedhet a gépekkel. Időnként iskolákban rajz és animációs órákat tartok, valamint zsűrizem a gyerekek képeit különböző versenyeken. A Szarvasi Színháznak kellékeket, éves naptárba rajzokat készítek.